info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanskaanställda blir vårdpersonal: "Får tjänstledigt"

Skanska hörsammar nu vädjan om mer personal från vården. Idag beslöt företaget att anställda med sjukvårdsutbildning kan få tjänstledigt i tre månader för att jobb i vården under coronakrisen.

Skanskaanställda kan komma att byta byggverksamheten mot sjukhusvård. Företaget har beslutat att anställda med sjukvårdsutbildning kan få möjlighet att vara tjänstlediga för att gå in och jobba i vården under coronakrisen.

– Det var först några medarbetare på Skanska som har sjukvårdsutbildning i botten som hörde av sig till vår HR-funktion och undrade om man fick ta tjänstledigt. Då insåg vi att vi behövde tänka till och göra detta på ett bra sätt. Sedan hörde vi vädjan från Region Stockholm igår där de signalerade ett akut läge och att de verkligen behöver all sjukvårdkompetens som finns, berättar Annika Svensson, pressekreterare på Skanska.

Hon säger att företaget då snabbade på processen att göra detta möjligt. Efter beslutet kan personal på Skanska med sjukvårdsutbildning beviljas tjänstledigt för krisarbete i vården efter dialog med sin chef. Tjänstledigheten kan vara i tre månader och den som är ledig får behålla samma lön som tidigare. Skanska fyller vid behov ut löneskillnaden mellan den nya och gamla lönen och ser till att de som är lediga får full semester och avsättningar till pensioner.

Vet ni om några av yrkesarbetarna kommer att vara tjänstlediga och jobba i vården?
– Det omfattar alla som är anställda på Skanska oavsett position. Vi vet idag inte hur många människor som har sjukvårdsutbildning.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanskaanställda blir vårdpersonal: "Får tjänstledigt"