info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska i finsk muthärva

Skanska är inblandat i en pågående utredning av misstänkta mutbrott i Finland. Enligt finska medier gäller utredningen sponsring av ett ryttarlag.

Enligt uppgifter från finsk tv, MTV, är tre tidigare Skanskachefer misstänkta för inblandning i härvan. Sammanlagt utreds ett tjugotal företag. Det handlar om hur sponsringen av Finlands ponnylandslag gått till. Misstankarna ska, enligt MTV, gälla att sponsringen varit ett sätt att muta en person med anknytning till laget.
Skanska skriver i ett pressmeddelande att man har samarbetat med polisen sedan utredningen inleddes samt att man arbetar med en intern utredning. Enligt Skanska är varken företaget eller någon nu anställd misstänkt i nuläget.
– Det ligger i Skanskas intresse att frågan utreds noggrant. Skanska har tydliga etiska regler och nolltolerans mot etiska oegentligheter, säger Kirsi Palviainen, chefsjurist på Skanska Finland.
Så sent som i mars uppmärksammades Skanska för misstankar om inblandning i två andra muthärvor. Det ena fallet gäller misstankar om kartellbildning samt mutor till ett statligt oljebolag i Brasilien. Det andra gäller anklagelser om mutor i samband med ett motorvägsbygge i Tjeckien.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska i finsk muthärva

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig