info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska hotas med vite

En arbetsplats utan skyddsregler, chaufförer som saknar körkort och överlastade fordon. Nu hotas Skanska av vite, rapporterar SvD Näringsliv.

Under en månadslång kontrollinsats i anslutning till Skanskas anläggning för asfalt och betong i Järna fann polisen att 330 fordon var överlastade. Det innebär att var tredje fordon som lämnade anläggningen hade övervikt.
”Tunga lastbilar som kör inne på ett arbetsställe generar normalt sett allvarliga arbetsmiljörisker. Med överlastade fordon är arbetsmiljöriskerna betydligt större”, skriver Arbetsmiljöverket enligt SvD Näringsliv.

Chaufförer saknade körkort

Överlastade fordon var inte det enda problem som uppdagades. Enligt SvD Näringsliv har Arbetsmiljöverket även identifierat chaufförer som saknar körkort och uppmärksammat att arbetsplatsen saknar skyddsregler. Nu hotar myndigheten Skanska med vite.
Gustaf Werner, ansvarigför bergmaterialverksamhet på Skanska asfalt och betong, kommenterar Arbetsmiljöverkets kritik i SvD Näringsliv.
– Vi har gjort en första analys. Vi delar inte uppfattningen i många punkter och vad det blir för åtgärder är en komplex fråga. Men om vi har brister ska vi självklart åtgärda dem, säger han.
Werner hävdar också att den del av ansvaret för bristerna ligger på fristående åkerier.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska hotas med vite

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig