info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska har sålt JM Bygg

I fredags sålde Skanska sina 7,5 miljoner B-aktier i JM Bygg AB.

Köpare av Skanskas JM-aktier var, enligt Skanskas pressmeddelande, ett stort antal svenska och utländska institutioner.
Försäljningen skedde när JM redovisat ett resultat efter finansnetto på nästan en miljard kronor i sin delårsrapport för årets första nio månader. Skanska fick 1,85 miljarder kronor för aktierna, en kurs på 210 kronor per såld aktie.

Före försäljningen ägde Skanska 26,5 procent av aktierna och hade en röstandel på 45,1 procent i JM. Efter affären är Skanskas andel av aktierna 3,8 procent och röstandelen 28,1 procent. Orsaken till att röstandelen är fortsatt hög är att JM:s bolagsordning förhindrar försäljning av de 1,25 miljoner A-aktier som Skanska äger. Skanska har bytt en del av sina A-aktier mot B-aktier men äger fortfarande 917 000 A-aktier som kan säljas först när JM:s bolagsstämma beslutar att konvertera dessa till B-aktier.

Enligt Skanskas vd, Claes Björk, är försäljningen ett led i Skanskas strategi att bli ett ledande globalt bolag inom byggrelaterade tjänster och projektutveckling. Med försäljningen avslutas en lång period av Skanskadominans i JM, Sveriges femte största byggföretag.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska har sålt JM Bygg

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig