info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska faller på börsen efter rapport

Under årets första nio månader gjorde Skanska en vinst på 2 810 miljoner kronor. Ett resultat som ligger i linje med samma period förra året. Men under årets tredje kvartal minskade såväl vinsten som orderingången. Vid lunchtid hade Skanskaaktien fallit med drygt 5 procent.

Vinsten för årets tre första kvartal ligger på samma nivå som för motsvarande period förra året. När det gäller rörelseresultatet så har det ökat något. Från 3 545 miljoner kronor för de nio första månaderna 2005 till 3 614 miljoner kronor för 2006. Både orderingången och orderstocken har ökat något vid en jämförelse av de tre första kvartalen.
Däremot visar det tredje kvartalet på sämre siffror. Orderingången minskade på samtliga marknader förutom Finland, Tjeckien och Latinamerika. Även vinsten har minskat när det gäller tredje kvartalet. Från 975 miljoner kronor 2005 till 804 miljoner kronor för tredje kvartalet 2006.
När det gäller marknadsutsikterna för Skanska i Sverige och Norden så är man försiktigt positiva. I Finland och Norge spår bolaget att bostadsbyggandet fortsätter på en hög nivå. I Sverige bedöms utvecklingen påverkas negativt av regeringens förslag att ta bort investeringsstödet för hyresbostäder. I Danmark finns det tydliga tecken på överutbud. Den danska verksamheten har gått dåligt för Skanska under en längre period. För årets tredje kvartal redovisar den danska verksamheten ett negativt rörelseresultat på 38 miljoner kronor. Hittills i år är rörelseförlusten 51 miljoner.
Antalet anställda i bolaget har ökat till i genomsnitt 55 911 personer.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska faller på börsen efter rapport

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig