info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sju döda i byggolyckor i år

Broraset vid Bönälven utanför Överkalix är den sjunde dödsolyckan i år. Förra året dog sammanlagt tolv personer i byggolyckor.

Den 17 september förlorade en 63-årig entreprenör sitt liv i en rasolycka vid en bro över Bönälven utanför Överkalix. Hans företag hade fått i uppdrag att sköta rivningen av bron och han befann sig ensam på arbetsplatsen vid olyckstillfället. Hur olyckan kunde hända utreds nu av bland annat polisen.
Denna olycka var den sjunde byggolyckan med dödlig utgång i år. Och den svartaste månaden var maj. Då förlorade tre av de sju sina liv.

Klämolyckor

Tre av de omkomna dog vid olyckor då de klämts med maskiner eller fordon. Det gällde en 46-årig bergsborrare som fastnade i en roterande borr vid arbeten i Kolmårdens djupark, vidare en 47 årig man som klämdes till döds av en borrigg i Stockholm och en 59-årig man som avled vid en olycka i Salem. Han antas ha klämts ihjäl mellan stödbenen på en kranbil och en grävmaskin.

Ras

Två personer har dött i rasolyckor. Förutom rasolyckan vid bron, dog en 27-årig montör från Ljusdalstrakten efter att ett trapphus rasat vid ett kontorsbygge i Solna. Han skadades så illa att han senare avled. Förra året hände tolv dödsolyckor, vilket då var en ökning från åtta året innan, enligt en sammanställning Byggnadsarbetaren gjort.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sju döda i byggolyckor i år

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig