info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sena ackord bort i Västerås

Det ska gå snabbare att göra upp om ackord på Skanska i Västerås. Det ingår i uppgörelsen mellan Byggnads och Skanska, på bygget av ett nytt konserthus.

Uppgörelsen om ackord på konserthuset kom efter knappt 22 veckors byggtid. På tok för lång tid tycker lagbasen Christer Kjellgren.
– Det har blivit en trend att uppgörelserna drar ut på tiden. Det beror framför allt på att Skanska vill göra upp på underlag som är bristfälliga, säger lagbasen för de 17 Skanskaanställda på bygget.

I uppgörelsen finns därför en plan för hur Skanska och Byggnads avdelning i Västerås ska arbeta vidare med att påskynda förhandlingsproceduren. I nästa vecka träffar avdelningen alla lagbasar på Skanska och sedan kommer en mindre grupp att träffa Skanska för att diskutera hur tempot kan höjas.
– Det handlar framför allt att få med Skanska på att använda tidlista bygg och på att få fram bättre underlag, säger Christer Kjellgren.
Han tror att de dåliga Skanskaunderlagen beror på att företaget har en låg bemanning på kalkylsidan.

Uppgörelsen på Konserthuset ger en möjlig förtjänst på drygt 140 kronor i timmen. Det är det tredje bygget där Christers lag använder tidlista bygg, den ackordslista som förordas i byggavtalet.
– Att få använda listan var den viktigaste frågan på det här bygget. Och den fråga som gjorde att det drog ut på tiden. Har vi det klart från början så går nog förhandlingarna snabbare, säger Christer Kjellgren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sena ackord bort i Västerås

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig