info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

SD näst största parti inom LO

Enligt LO kan man inte dra slutsatser om partisympatier i enskilda förbund utifrån Novus mätning bland LO-medlemmar. Klart är att LOs medlemmar vill ha s-regering och att SD är näst störst parti.

Byggnadsarbetaren rapporterade tidigare i dag om att tidningen Dagens Arbete skrivit om att Novus, på LOs uppdrag, gjort en undersökning som visar att var fjärde byggnadsarbetare skulle ha röstat på Sverigedemokraterna i dag. Vi vände oss till LO för att få ut rapporten och därmed se även hur Byggnads medlemmar fördelar sina röster mellan övriga partier. Men LOs presstjänst lämnar endast ut uppgifter om resultatet avseende alla LO-medlemmar. Enligt pressekreteraren Sigrid Bøe är undersökningens underlag, 2 950 LO-medlemmar, inte så stort så att det går att dra statistiskt säkerställda slusatser för enskilda förbunds medlemmar. Byggnadsarbetaren söker Novus för en kommentar till vilka slutsatser som kan dras.
Klart är i alla fall att det finns ett resultat som visar att SD är näst största parti inom LO totalt, med ett stöd på 15,4 procent. Överlägset största parti är Socialdemokraterna som får 51,9 procent av rösterna.
Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet får tillsammans 69,5 procent av rösterna, medan allianspartierna får 14,1 procent.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: SD näst största parti inom LO

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig