info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Så lurade rörisen hälaren: "Gav tecken till min flickvän"

Efter detektivarbete och ett par fiffiga manövrar fick VVS:aren tillbaka sin stulna rörpress.

"Tar ut pengar efter kikat på maskinen". "Du bara lallar, vi skiter i". Rörmokaren hade svårt att övertyga säljaren om att verkligen ville köpa rörpressen. Men efter några meddelanden blev det till slut ett möte. Foto: Polisen

I somras bröt sig någon in i rörmokarens firmabil och stal hans pressmaskin. Rörmokaren, som är verksam i Stockholmstrakten, gjorde en polisanmälan och la sedan upp information om stölden i ett inlägg på en Facebook-grupp för hantverkare.

Han fick snabbt ett tips av en medlem i gruppen: En misstänkt Facebook-annons för en rörpress hade precis lagts upp. Och bilden var bekant.

– Jag såg liknande slitagemärken samt att jag skymtade mina initialer på verktyget vilket jag hade märkt upp min maskin med, säger rörmokaren i förhör.

Den listige rörmokaren hörde av sig till säljaren och låtsades vara intresserad av rörpressen. Han stämde möte med den 28-årige försäljaren och åkte hem till honom tillsammans med sin sambo.

– På plats kollade jag på maskinen så att det var min och att jag var helt säker på det. Då gjorde jag ett tecken till min flickvän och hon ringde polisen, säger rörmokaren.

Duon gjorde sedan allt för att förhala affären tills polisen kom till platsen och grep säljaren.

Den 28-årige säljaren hävdade att han fått i uppdrag av gammal vän att sälja rörpressen och några andra verktyg, medan vännen var på semester. 28-åringen ville dock inte säga vem vännen var, förutom att han hette Rikard.

Södertörns tingsrätt valde att inte tro på säljarens historia och han döms nu till fängelse i en månad för häleri.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Så lurade rörisen hälaren: "Gav tecken till min flickvän"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig