info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

S-topp: Vad gör ministern nu?

Tänker regeringen gör något åt, att bara drygt hälften av alla allvarliga byggolyckor inspekteras på plats? Den frågan ställer nu Ylva Johansson, ledande socialdemokrat, skriftligen till arbetsmarknadsministern. Hon gör det med anledning av Byggnadsarbetarens avslöjande i veckan.

Byggnadsarbetarens avslöjande om att Arbetsmiljöverket ofta prioriterar kampanjer framför svåra byggolyckor, får nu ett politiskt efterspel.

Redan i måndags reagerade Ylva Johansson, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Socialdemokraterna, på Byggnadsarbetarens uppgifter.

– Jag blir förvånad och undrar hur regeringen tänker om detta. Man brukar ju skryta med att det har blivit fler inspektioner samtidigt som man skurit ner på resurserna, sa hon till tidningen då.

Och nu har hon alltså formulerat en skriftlig fråga till Elisabeth Svantesson, Moderat arbetsmarknadsminister, om vilka åtgärder regeringen tänker vidta.

Formuleringen lyder i sin helhet:

”Avser regeringen att vidta några åtgärder för att fler allvarliga olyckor ska inspekteras på plats av Arbetsmiljöverket för att förhindra att liknande olyckor händer igen?”

Så här sa arbetsmarkndasminister Svantesson i måndags, när hon konfronterades med Byggnadsarbetarens uppgifter:

– Jag tycker att Arbetsmiljöverket både ska ägna sig åt tillsyn, information och kunskapsspridning. Det är viktigt med alla delar så att arbetsgivare vet hur man gör när man gör rätt också, för det finns en okunskap.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: S-topp: Vad gör ministern nu?

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig