info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rörsvetsare sprang 33 mil på 32 timmar

Rörsvetsaren och ultralöparen Kenny Wallström har sprungit från Östersund till norska Trondheim. - Det var ett fint träningspass, säger han.

I förra veckan deltog Kenny Wallström från Skellefteå i den 33,5 mil långa S:t Olovsstafetten som startade i Östersund och slutade i Trondheim. Övriga tävlingsdeltagare sprang sträckor på 6-7 kilometer. Men Kenny Wallström sprang alla sträckor själv. Han var inte närheten av laget som vann tävlingen på en tid strax under 18 timmar. Kenny Wallströms sluttid blev totalt 32,5 timmar.
– Jag fick ett oväntat och mycket varmt mottagande av både publik och medtävlare, säger Kenny Wallström.

Han sprang inte de 33,5 milen på en gång. Det fanns tid för vila och sömn. Men i oktober kommer han att springa 24,6 mil i ett svep.
– Det är ett lopp mellan Aten och Sparta, mitt stora mål den här säsongen. I ett sådant lopp går man in i väggen säkert 10 gånger, säger han.
Kenny Wallström berättar att han tränar sex dagar i veckan, året runt. Varje löprunda är minst 2,5 mil, oftast längre. På ett år blir det cirka 700 timmar löpning och 100 timmar styrketräning.

Hur går det att kombinera jobbet med all träning?
Jag jobbar i Norge och ställde kravet att kunna träna och tävla när jag vill. Arbetsgivaren såg det inte som ett problem.
Kenny Wallström är 46 år och det var för fem år sedan han på allvar började satsa på ultralöpning. Han har alltid haft lätt för att springa men hade inte förstått att riktiga långlopp var hans grej. Nu kan han inte vara utan löpningen. Förra veckan blev det 46 mil på åtta dagar. Förutom loppet mellan Sverige och Norge sprang han tävlingen Lappland ultra, 10 mil och så hann han med att träna lite också.
– Någon gång ska jag springa genom Sverige, från Treriksröset till Ystad, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rörsvetsare sprang 33 mil på 32 timmar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig