info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rörisens stressiga dubbelliv – jobbade extra som drogkurir

Han hade svårt att hinna med både sin heltidstjänst som rörmokare och att vara narkotikakurir samtidigt. Men nu kommer tidsbrist inte längre vara ett problem.

Kuvert och droger hittades vid tillslaget hos rörmokaren. Foto: Polisen

Den 23-årige rörmokaren, som är bosatt i Stockholmstrakten, har i rätten berättat om att det hela började under 2020. På Instagram fick han då kontakt med en person som kallade sig för Jonas och som erbjöd stora pengar för att hjälpa till med hantering av narkotika.

Rörmokaren ville testa det riskabla jobbet och fick börja i liten skala, som kurir. Hans jobb bestod inledningsvis att göra så kallade utkörningar av kokain och ecstacy till stamkunder. 23-åringen fick beställningar skickade till sig som han skulle paketera och sedan åka ut och lämna i brevlådor.

Arbetet visade sig efter ett tag vara väldigt tidskrävande. 23-åringen åkte kommunalt med leveranserna, då han saknar körkort. Eftersom han samtidigt arbetade fulltid som rörmokare tyckte han att det blev stressigt och fick inte så mycket tid över. Han bad därför om att få byta till andra uppgifter inom den kriminella organisationen.

Hans önskemål hörsammades och 23-åringen blev istället ansvarig för att förpacka brev med narkotika som skulle skickas till kunder. Rörmokaren fick ta hand om stora mängder narkotika som han stoppade i kuvert och skickade iväg. Hans flickvän började också börjat hjälpa till med hanteringen.

Den 14 december förra året greps 23-årigen vid en postlåda utanför en Ica-butik i Stockholm tillsammans med sin flickvän, inte långt ifrån deras bostad. Paret hade med sig en dramatenväska och höll på att posta flera brev som innehöll narkotika. Polisen hade fått tips om att de hanterade narkotika och spanat på deras bostad.

Husrannsakan i lägenheten resulterade i stora mängder av beslag av narkotika och dopningsmedel. Bland annat hittade man 290 gram kokain, över 300 extasy-tabletter, amfetamin, metamfetamin och cannabis.

I bostaden hittades även förpackningsmaterial, vadderade kuvert, adressetiketter, färdigpackade och adresserade kuvert som innehöll narkotika.

Rörmokaren döms nu till fängelse i fem år och sex månader i Södertörns tingsrätt. Hans flickvän döms till fem års fängelse.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rörisens stressiga dubbelliv – jobbade extra som drogkurir

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig