info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rörisens mardrömsjobb – fann narkotika och attackerades av knivman

En rörmokare skulle bara göra ett spolningsarbete i en lägenhet. Men jobbet blev till en mardröm.

VVS:aren skulle bara göra ett rutinjobb. OBS! Bilderna är inte från tillfället. Foto: Mostphotos

En rörmokare hade i uppdrag att utföra spolingsjobb i en lägenhet i Uppsala, en eftermiddag i januari förra året, något som UNT berättat om tidigare. Lägenheten han kom till var väldigt stökig och det låg knivar utspridda på golv och möbler. Den 25-årige mannen som bodde i lägenheten var också underligt klädd, med skyddsväst inomhus.

Rörmokaren inledde arbetet i badrummet men fick snabbt en oväntad överraskning. Ett litet silvrigt paket flöt upp i golvbrunnen under badkaret. Rörmokaren sprättade upp paketet med sin kniv innan han slutförde jobbet.

Men när han skulle gå verkade 25-åringen i lägenheten ana oråd. När rörmokaren packade ihop sina verktyg och gick mot ytterdörren tog 25-åringen tag i hans axel och frågade om han ringt efter polisen. 25-åringen, som hade beväpnat sig med kniv, ville också veta vilken inställning rörmokaren hade till droger.

Lägenhetsinnehavaren låste sedan ytterdörren och placerade en stol med ett dammsugarmunstycke fasttejpat och tryckt mot dörrhandtaget.

Under en timme var rörmokaren fast i lägenheten, i en situation som blev allt besvärligare. 25-åringen verkade vara narkotikapåverkad och paranoid. Han irrade runt och plockade med saker i lägenheten, kikade bakom gardiner och ut genom fönstren. Han tittade även igenom rörmokarens telefon för att få veta vem han hade kontakt med.

Rörmokaren säger i förhör att han upplevde situationen som mycket obehaglig. Han släpptes ut ur lägenheten först när 25-åringens flickvän på telefon vädjat till honom att lugna ner sig.

Det visade sig senare att det som fanns i det silvriga paketet var klonazepam-tabletter, som är narkotikaklassade.

25-årigen har erkänt brottet och dömdes igår för olaga frihetsberövande och ringa narkotikabrott i Uppsala Tingsrätt. Han ska också betala ett skadestånd på 15 000 kronor till rörmokaren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rörisens mardrömsjobb – fann narkotika och attackerades av knivman