info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Brandskyddsföreningen 980×240 V34

Robins asfaltsflak lappat: ”Parkeringsvakten nitisk”

I Solna finns det lapplisor som verkligen går in för sitt jobb. Det har lastbilschauffören Robin Hellman fått erfara. I fredags fick han en p-bot för ett asfaltsflak – trots att det inte har något registreringsnummer.

Robin Hellman är lastbilschaufför och kör asfalt för FKS Transport. I fredags förra veckan ställde han ifrån sig asfaltsflaken under dagen i närheten av Friends Arena. Det brukar han göra, eftersom han bor i krokarna. Men när han kom tillbaka på eftermiddagen möttes han av en syn som var ny för honom.

– När jag skulle ställa på burkarna igen hade jag fått böter, säger Robin Hellman.

”Burkarna” är Robins slang för asfaltsflak. Boten var parkeringsbolaget Parkmans lilla gula räkning och låg på 750 kronor. Robin har ställt ifrån sig flaken på samma ställe i två år utan att ha blivit bötfälld tidigare.

– Det är som en stor uppsamlingsplats utanför Friends Arena, de använder den som parkering vid större evenemang, och då har de en skylt som avhyser en.

Någon sådan skylt satt inte uppe i fredags. Det hindrade inte Parkman från att dela ut böter. Dessutom krävdes extra spaningsarbete för att sätta dit Robin, eftersom ”burkarna” inte har registreringsnummer.

– Det roliga är ju att parkeringsvakten är så nitisk att han har lagt mitt släp på minnet och lappat det kopplat till mig på det sättet.

Är sånt här vanligt när man ställer av flak?

– Nej, det kan jag omöjligt tänka mig. Det står en personbil på ett flak där och den har också fått böter, trots att den står på ett annat arbetsfordon. Det borde inte vara möjligt.

Kunde du gjort på något annat sätt?

– Nej, det där är en stor lämplig plats där många lämnar sina laster.

Kommer företaget betala för dig?

– Finns det rimliga skäl att vi ska betala kommer de att göra det, men kan vi ta striden så kommer vi att göra det och bestrida.

Från Parkmans sida menar man att man normalt inte lappar lastbilar och flak, men att man fått in klagomål från markägaren att bilar och släp står långtidsparkerade i området.

– Jag kan inte svara i just det här fallet, men i nio av tio fall beror det på klagomål. För där det är släp, där vet vi att det pågår någon slags aktivitet, då åker vi därifrån bara. Men har vi fått in klagomål lappar vi omgående, säger Savas Polat.

Han menar att de har rätt att lappa flak utan registreringsnummer om de ser vem som ställt av det.

– Vi kan till och med bötfälla både lastbil och släp för sig om de ställer sig dumt.

Mannen som fått böter för ett asfaltsflak säger att det finns en bil på samma plats som har fått p-bot fast den står uppe på ett släp?

–  Vi får inte klättra på flaket och sätta en p-bot på bilen. Så nitiska är vi inte. Jag kan prata med p-vakterna men nej nej, det kan inte vara från oss.

arrow_forward Senaste nytt