info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rånade byggarbetare på verktyg – försökte köra på polis

Fyra män i Malmö rånade byggnadsarbetarna på deras verktyg. Rånarna misstänks även för grovt våld mot tjänsteman efter att ha försökt köra på poliserna med flit.

Byggnadsarbetarna försökte stoppa tjuvarna. Fyra personer sitter nu häktade i väntan på åtal. Foto: Mostphotos

Det var för en månad sedan som fyra män försökte stjäla gods från en byggarbetsplats i utkanten av Malmö. Några byggnadsarbetare som såg vad som höll på att hända försökte då hindra männen. Men då tog tjuvarna till våld för att behålla stöldgodset och körde sedan i väg i en bil.

– Rubriceringen är därför rån eftersom männen använde våld för att få behålla stöldgodset, säger åklagaren Askhan Koshnood.

Poliser var snabbt på plats och försökte stoppa bilen. Då styrde föraren bilen rakt mot en av poliserna, som precis hann rädda sig undan.

Till slut stoppades fordonet och nu sitter alla fyra, som är mellan 26 och 45 år gamla, häktade sedan en månad tillbaka i väntan på rättegång.

– Polisutredningen är snart klar. Den 10 maj kommer vi att väcka åtal, behöver vi mer tid kommer vi att begära förlängning av häktningen. Förutom rån finns också en separat utredning om grovt våld mot tjänsteman, säger åklagaren Askhan Khoshnood.

Byggnadsarbetarna, som arbetade för ett lokalt bolag, var uppskakade efter händelsen och vill inte bli intervjuade.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rånade byggarbetare på verktyg – försökte köra på polis

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig