info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Presidenten avgår efter rasolyckan

Över 50 personer omkom då en stormarknad i Lettlands huvudstad Riga rasade samman i förra veckan. Nu avgår premiärministern.

Raset inträffade i torsdags. Ett femtiotal personer omkom. Någon olycksorsak är ännu inte klar. Men röster har höjts mot dem som var inblandade i bygget av stormarknaden som blev klar 2011. Enligt Dagens Nyheter har presidenten Andris Berzins krävt att utländska experter ska hämtas in för en utredning. Han ska ha sagt att den bör ”skötas som en mordutredning” och att byggherrarna borde häktas.
Felkonstruktion eller byggfusk har nämnts som möjliga förklaringar till raset. Dessutom pågick en ombyggnad på taket till huset, en terrass skulle anläggas. Dagens Nyheter har skrivit att taket hade belagts med sand som det sedan kommit regn på och att det kan ha bidragit till att taket blev för tungt.
Till följd av raset avgår nu Lettlands premiärminister Valdis Dombrovskis. Han ska ha sagt att landet behöver en regering som har stöd i parlamentet för att hantera katastrofen i Riga.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Presidenten avgår efter rasolyckan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig