info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Polis med falköga: Klibbigt fynd avslöjade byggtjuv

Bygget fick ett nattligt besök, men redan dagen därpå åkte gärningsmannen fast. En polis hade noterat att det fanns bevismaterial på mannens sko.

Vimmerby tidning har tidigare berättat om bygginbrottet på en arbetsplats i Linköping. Det var i början av december som minst en person tog sig in på bygget genom att såga hål i en plyfaskiva. Man plockade åt sig verktyg och maskiner till ett värde av 160 000 kronor.

Men polisen hade sina misstankar och vem som varit i farten. Redan på morgonen efter inbrottet åkte de hem till en misstänkt, en 38-årig man, och genomförde en husrannsakan.

Enligt Vimmerbys tidning hittade polisen då mängder med verktyg. Men det var när mannen skulle sätta på sig kläderna i hallen som det viktigaste beviset dök upp. En vaken polisman såg nämligen att mannen hade en klisterlapp under ena skosulan. 38-åringen såg att polisen noterat lappen och försökte slita bort den. Men det var för sent. Polisen beslagtog klisterlappen som senare visade sig vara av samma sort som de använde på bygget för att märka verktyg.

Den misstänkte försvarade sig genom att klisterlappen måste hamnat under skon när han ”varit ute och gått”.

Tingsrätten trodde dock inte på mannen utan ansåg att han var överbevisad. Han dömdes till fyra månaders fängelse.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Polis med falköga: Klibbigt fynd avslöjade byggtjuv

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig