info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Plåtslagaren Jon blev fast på balkongen: ”Hyresgäst däckad på sängen”

Ett enkelt rutinjobb för Jon Hansson slutade med timmar i kylan. Utelåst på en balkong.

Jon Hansson blev utelåst på en balkong när han skulle montera några plåtar. Foto: Mostphotos/Privat

Byggnadsarbetaren skrev tidigare i veckan om en hantverkare i Uppsala som blev kvarhållen i en bostad mot sin egen vilja. Han var där för att åtgärda ett stopp i ett avlopp och blev då inlåst i ett rum. Efter två timmar lyckades han ta sig ut. En man i 25-årsåldern greps misstänkt för olaga frihetsberövande.

En annan som råkat illa ut på jobbet är plåtslagaren Jon Hansson från Bergsjön. Han blev vid ett tillfälle utelåst på en balkong. Händelsen utspelade sig för ett par år sedan på en arbetsplats i norra Hälsingland. Ett flerbostadshus skulle få lite ny isolering utvändigt och fräscha fönster. Ute var det full vinter, temperaturen låg på minus 15. Dessutom blåste det en frisk vind. Det var med andra ord duktigt kallt.

– Jag arbetade på en balkong med att montera täcklister. Det var ungefär två timmars jobb. När jag jobbat ett tag tittade kunden, som var full, ut några sekunder. Sedan drog han igen dörren och eftersom jag hade kåporna på och körde slagborrmaskin hörde jag inte att han låste dörren.

Efter ett tag upptäckte Jon att det inte gick att komma in i bostaden. Dörren var av den typ som bara gick att öppna från insidan. Han bankade på dörren men hyresgästen hade i sitt berusade tillstånd däckat på sängen. Att klättra eller hoppa ner till marken var inget alternativ. Balkongen låg på andra våningen. Jon ringde då chefen och fick ett nummer till några snickare som arbetade i närheten. Oron spred sig – skulle han bli kvar på balkongen?

– Snickarna skulle finnas någonstans i området. Och till slut fick jag tag på en av dem. De tog sig in i lägenheten med en huvudnyckel. Hyresgästen sov fortfarande på sängen.

Jon var vid det här laget rejält nerkyld.

– Jag var tvungen att gå in i trapphuset och värma mig en lång stund innan jag kunde fortsätta arbeta.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Plåtslagaren Jon blev fast på balkongen: ”Hyresgäst däckad på sängen”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig