info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Plåtslagare allvarligt skadad efter fall

En 29-årig plåtslagare ådrog sig livshotande skador vid ett fall på sex meter i Kalmar på måndagen. Han vårdas nu på universitetssjukhuset i Linköping.

Plåtslagaren arbetade med garneringsplåt på ett omlagt papptak på en färgaffär i Kalmar på måndagen. Vid halv tre på eftermiddagen fann man den 29-årige plåtslagaren liggande på marken.
På lasarettet i Kalmar konstaterade man att 29-åringen hade ådragit sig livshotande skador, bland annat skallskador, vid fallet. Han fördes därför till universitetssjukhuset i Linköping där man sent på måndagskvällen kämpade för att rädda hans liv.

Sune Hall på arbetsmiljöinspektionen besökte på tisdagsförmiddagen olycksplatsen tillsammans med polis. Han berättar att olyckan inträffat när plåtslagaren skulle fira ned överblivet material från taket.
– Han hade flyttat sig från det tak där han arbetade till ett angränsande, i princip platt tak. Där fanns det inget fallskydd, berättar Sune Hall.
Polis och arbetsmiljöinspektion utreder nu olyckan. På företaget, där plåtslagaren är anställd, pågår krisbearbetning med hjälp av företagshälsovården.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Plåtslagare allvarligt skadad efter fall

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig