info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peabs vinst: 529 miljoner

Peab lyfter vinsten efter skatt för årets tredje kvartal jämfört med förra året. Från 449 till 529 miljoner kronor.

Peab levererar en stabil rapport för årets tredje kvartal. Rörelseresultatet hamnade på 622 miljoner kronor vilket var en ökning med 18 miljoner jämfört med motsvarande kvartal 2015. Omsättningen och orderingången kom däremot in marginellt lägre än förra året.
Sedan årsskiftet är nu bolagets vinst efter skatt uppe i 1 166 miljoner kronor, vilket är 232 miljoner mer jämfört med 2015.

Starka byggmarknad

I rapporten skriver Peabs vd och koncernchef Jesper Göransson att för 2017 förväntas volymen på bostadsbyggandet vara på en fortsatt hög nivå. Bolaget tror även på en bra framtid med fortsatt tillväxt för anläggningsmarknaden i både Sverige och Norge.
– Befolkningsökning och låga räntor bidrar till fortsatt positiva marknadsutsikter på de marknader och i de segment där Peab verkar, säger Jesper Göransson i en kommentar till kvartalsrapporten.
Således goda förutsättningar de närmast åren. Men det finns även en del mörka moln på himlen. Det handlar om att den starka konjunkturen leder till att det är svårt att hitta personal. Något som främst gäller storstäder. Bolaget ser även högre kostnader för underentreprenörer och ökade markpriser

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peabs vinst: 529 miljoner

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig