info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peablag sade nej till slutbud

På onsdagen sade laget på Peabs storbygge Järla Sjö nej till ett bud som Peab hade presenterat som slutbud. Trots det fortsätter förhandlingar idag.

Tvisterna om löner på två stora Peabbyggen i Stockholm fortsätter. På Kvarteret Knallen i Hammarby Sjöstad där, Peab och laget är överens om att tillämpa den så kallade Nybyggnadslistan, har förhandlingarna strandat.
Byggnadsarbetarna på Kvarteret Knallen anser att Peab gått ifrån överenskommelsen sedan man förstått att rak mätning skulle ge en förtjänst som Peab anser vara för hög. Där väntar centrala förhandlingar.

På arbetsplatsen Järla Sjö, där 120 byggnadsarbetare väntat i sju månader på ett förslag till resultatlönesystem, har man sedan en bodsittning i slutet av april förhandlat intensivt. På onsdagen förkastade laget ett slutbud från Peab.
Man var överens om att bonus skulle utgå för produktivitet, skydd och arbetsmiljö samt kvalitet på arbetsplatsen. Men Peabs erbjudande skulle, enligt laget, bara ge en möjlig inarbetning på bonusen på 50 öre per timme.
– Laget tackade nej till det budet. Vi gick ner två kronor i lön när vi accepterade en bonuslön och det är en anledning till att vi vill ha möjlighet till en större inarbetning, säger Johan Persson, en av byggnadsarbetarna på Järla Sjö.
På torsdagsmorgonen tog Stockholms Byggmästarförening ny kontakt med laget och öppnade för nya förhandlingar under dagen, trots det avvisade slutbudet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peablag sade nej till slutbud

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig