info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab slarvar med fallskyddet igen

Peab har åter igen slarvat med fallskyddet på en arbetsplats i Malmö. Nu överväger Arbetsmiljöverket ett nytt förbud mot Peab.

Arbetsmiljöverket förbjöd i somras i Peab att utföra arbete med risk för fall på två meter eller mer. Orsaken var att Peab hade slarvat med fallskyddet på flera arbetsplatser. Förbudet var försett med löpande vite på 50 000 kronor och omfattade alla Peabs arbetsställen inom Skåne, Blekinge, Kronobergs och Kalmar län.

Anställda av underentreprenörer

Nu överväger Arbetsmiljöverket ett nytt förbud mot Peab, uppger nyhetsbrevet Tema Arbetsmiljö. Detta sedan man i början av september inspekterade Peabs bygge av Ikeas kontor och parkeringshus i Malmö. Vid inspektionen upptäcktes flera brister i det fasta fallskyddet och att flera personer arbetade utan personlig fallskyddsutrustning. De som arbetade utan fallskydd var anställda av olika underentreprenörer, inte av Peab. Peab har övertagit byggherreansvaret och är uppdragsgivare.

Arbetsmiljöverket överväger förbud

Peab har genom avtal med Ikea övertagit byggherreansvaret och är nu uppdragsgivare. Peab har också utsetts byggarbetsmiljösamordnare för såväl projektering, planering och utförande och därmed ansvar för skyddet. Nu överväger Arbetsmiljöverket att förbjuda Peab att utföra arbete där det finns risk för fall på två meter eller mer, om inte risken är förebyggd genom användning av fasta skyddsanordningar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab slarvar med fallskyddet igen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig