info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab minskade sin vinst

Peab redovisar minskad vinst, men rekordstor orderingång. Det visar senaste kvartalsrapporten.

Byggkoncernen Peab minskade sin vinst under första halvåret. Resultatet före skatt minskade med 116 miljoner, till 412 miljoner kronor, jämfört med första halvåret 2010.
Samtidigt ökade nettoomsättningen med mer än 2 miljarder, till 19,7 miljarder kronor och företaget fortsätter att samla på sig en strid ström av byggprojekt. Orderingången för årets andra kvartal landade på drygt 11 miljarder kronor vilket är Peabs högsta någonsin för ett enskilt kvartal.
– Vår bedömning är att förutsättningarna på den nordiska byggmarknaden är fortsatt goda, skriver vd Jan Johansson i sin kommentar till halvårssiffrorna.

Börsen föll

Under första halvåret har Peab sålt 972 egenutvecklade bostäder. Det är 16 procent färre jämfört med 2010 och även antalet påbörjade bostäder har minskat. Däremot har andelen sålda bostäder i pågående bostadsproduktion ökat från 73 till 78 procent.
– Därmed har vi goda förutsättningar att starta upp nya bostadsprojekt, förklarar Jan Johansson men påpekar samtidigt att högre marknadsräntor och bolånetak innebär längre försäljningsprocesser i Sverige.
Marknaden uppskattade inte rapporten. Vid lunchtid på tisdagen hade börskursen backat med 7 procent på Stockholmsbörsen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab minskade sin vinst

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig