info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab begärs i konkurs av Karlskronaföretag

Karlskrona Byggnadsställningar gjorde ett jobb åt Peab, men har inte fått betalt. Därför har Karlskronaföretaget begärt byggjätten Peab i konkurs.

Karlskrona Byggnadsställningar AB har huvudkontor i Karlskrona och filialer i Växjö, Kalmar och Helsingborg. Peab är en återkommande kund hos ställningsföretaget.
Det handlar om byggnadsställningar som Karlskronaföretaget har hyrt ut till Peab. Byggbolaget anses inte ha gjort rätt för sig och krävs därför på 260 000 kronor.
I konkursansökan till Helsingborgs tingsrätt skriver Karlskronaföretaget bland annat: ”på grund av att dom är på obestånd och inte kan betala obetalda förfallna fakturor, så blir jag nödsakad att begära Peab Sverige i konkurs”.
Peab Sverige har en omsättning på 20 miljarder kronor, medan företaget Karlskrona Byggställningar omsätter 10 miljoner kronor. Peabkoncernens finansdirektör Mats Leifland ställer sig frågande till ärendet.
– Jag är i allra högsta grad förvånad. Bolaget har ett eget kapital på åtminstone en miljard kronor. Det här verkar underligt, säger Mats Leifland till Helsingborgs Dagblad.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab begärs i konkurs av Karlskronaföretag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig