info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetareförbundet

Påkörd av dumper – byggnadsarbetare avled

En 30-årig byggnadsarbetaren blev påkörd av en dumper på ett bygge i Strömstad under torsdagen. Mannen dog kort därefter av skadorna.

Mannen avled under arbetet med kv. Stenhuggaren i Strömstad. OBS: Fotot på fordonet är en genrebild. Foto: Mostphotos/Serneke (pressbiild)

Olyckan där en man blev påkörd av en anläggningsbil skedde efter lunch under torsdagen på Sernekes bostadsbygge Kv. Stenhuggaren i Strömstad. När ambulanspersonal kom till platsen fick den skadade byggnadsarbetaren hjärt-lungräddning men hans liv gick inte att rädda. Ulla Brehm på polisen i Västra Götaland berättar att man har gjort en noggrann kontroll av platsen.

– Vi pratade med människor som har befunnit sig i närheten. Sedan upprättades en anmälan om arbetsplatsolycka för att kunna se om något har brustit, säger hon och påpekar att mycket arbete återstår:

Läs också NCC får dryga böter för benbrott vid jordras: ”Oaktsamhet”

– Vi har inte utrett detta färdigt och inte sammanställt ärendet.

Arbetsmiljöverket hade under torsdagseftermiddagen ännu inte hunnit besöka olycksplatsen.

– Nej, vi har inte varit där. Det har skett här under dagen och vi har ganska nyligen fått kännedom om det. Så nu tittar vi på vad som har hänt, säger Anna Lundberg, som är sektionschef i Arbetsmiljöverket Region Väst.

Under fredagen var stämningen mycket dämpad på Sernike och dess underentreprenör Grimsrud Entreprenad som är verksam på plats.

– Vi samarbetar och delar med oss av de resurser som efterfrågas från polis och arbetsmiljöverk, men vårt första fokus och vår högsta prioritet är att ta hand om de kollegor som finns på arbetsplatsen och som var med. Vi erbjuder professionellt krisstöd och fokuserar på personalvård, säger Johan Live, pressansvarig på Serneke.

Läs också Fackliga politikernas krav mot dödsolyckorna: "Väldigt frustrerade"

– Vi är så klart både chockade och tagna av detta, alla tankar går till den avlidnes anhöriga. I dag står arbetet still och det kommer genomföras en minnesstund efter helgen.

Han har ännu inte mer information om de bakomliggande orsakerna till dödsolyckan.

– Det vi hittills vet är det som kom fram igår, att en man kom i vägen för en dumper. Mer exakta omständigheter, det får utredningen visa, säger Johan Live.

Johan Fyrk, Elisabet Wahl, Tomasz Pozar 

Annons
AKH 640×240 V47-48
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Bluebeam 250×600 V46-48 PC