info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Som vanligt får arbetarna ta kostnaderna – kräv nyval"

Elstödet har eldat på inflationen och gett orättvisa fördelar åt näringslivet. Arbetarna? De får som vanligt stå för kostnaderna. Så skriver S-märkta Bengt-Göran Svensson, byggnadsarbetare, och Bertil Mårtensson, grafiker.

Det här är en debatterande artikel. Innehållet är insändarens egna uppfattning – inte nödvändigtvis Byggnadsarbetarens.

Regeringens start har diskuterats och kritiserats i massmedia dagligen. Med rätta.

De dåligt underbyggda löften som regeringspartierna och Sverigedemokraterna utlovade har långt ifrån infriats. Det avspeglas nu i opinionsmätningarna. Sämst är siffrorna för småpartierna.

Näringsminister Ebba Busch började med att göra en riktig pudel, för inte kunde de leverera det i valrörelsen så heligt utlovade elstödet. Och vanan av att slira på sanningen har bara fortsatt. Företagens elstöd är också försenat men borde de egentligen få någon del av detta?

Kriget i Ukraina har bidragit till högre elpriser, drivmedelspriser och detta har gjort att kostnaden för att producera och transportera varor har ökat. För denna kostnadsökning har näringsidkarna kompenserat sig genom att höja priserna och därmed skapat inflation som Riksbanken försöker tygla med stigande räntor.

När nu näringsidkarna ansöker om elstöd så blir de kompenserade dubbelt upp, dels genom prishöjningarna och nu även elstödet. Det är en orättvis fördelning av elstödet och det eldar samtidigt på inflationen!

Näringslivets totala rörelseresultat före av- och nedskrivningar ökade med 6,1 procent under det första kvartalet 2023, jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

Som vanligt är det arbetarna som får ta kostnaderna med återhållsamhet i avtalsrörelsen och en försämrad välfärd.

Vi har en inkompetent regering som står handfallen och noggrant följer utvecklingen utför.

Svenska folket förtjänar bättre, det är dags att kräva nyval!

Bengt-Göran Svensson/byggnadsarbetare, Bertil Mårtensson/grafiker
Socialdemokrater för reformer i Malmö
Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig