info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Opererad efter elolycka

Det råder oklarheter kring vem som har arbetsgivaransvar för den anläggningsarbetare som brännskadades allvarligt i torsdags på ett bygge i Nyköping. Åklagaren har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott.

Det var på ett bygge i Nyköping centrum i torsdags eftermiddag som den skadade mannen kom i kontakt med en elledning och började brinna. Han vårdas nu för sina brännskador på Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han enligt JMW Byggs vd Joachim Wagner har genomgått en operation.
– Jag är i kontakt med den skadade mannens anhöriga, säger Joachim Wagner till Byggnadsarbetaren.

”Utreder varför de grävde så djupt”

Den svårt brännskadade mannen är anställd på företaget Dina byggbehov i Sverige AB, som är en underentreprenör till JMW Bygg.
Åklagare Aino Alhem har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott. Det råder oklarheter kring vem som ska betraktas som arbetsgivare på byggarbetsplatsen, huvudentreprenören JMW Bygg eller den skadade mannens arbetsgivare Dina byggbehov i Sverige AB, och därmed bära ansvaret för olyckan.
– Just nu utreder vi vilket företag som har skyddsansvar och varför man grävde så djupt att man kom åt elledningarna. Jag vill inte kommentera om det i nuläget finns några misstänkta säger Aino Alhem.
Enligt Byggnads region Öst har Dina byggbehov i Sverige AB kollektivavtal.

Peter Leander
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Opererad efter elolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig