info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Olycka: störtade ner 20 meter

En allvarlig arbetsplatsolycka inträffade i Hallsberg i helgen. En byggnadsarbetare föll cirka 20 meter ner från en ställning

Uppgifterna om olyckan är än så länge knapphändiga. Enligt polisrapporten inträffade den i lördags på Ahlsells lager i Hallsberg. En byggarbetare föll från en ställning i samband med byggnation av en ny lagerlokal. Mannen, som är 21 år gammal, skadades svårt.

Enligt de första uppgifterna från polisen transporterades byggnadsarbetaren med ambulans till intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset i Örebro där han sövdes ner. Enligt sjukhuset förflyttades han senare till Akademiska i Uppsala.

Ahlsells kommer under dagen idag att lämna in en anmälan till arbetsmiljöverket.

– Enligt de första uppgifterna som vi fått från Ahlsells, hade man hyrt in en holländsk firma för att bygga ett kranlager. Detta företag hade i sin tur tagit in en underentreprenör – ett rumänskt företag. Det var en rumänsk arbetare som drabbades av olyckan, säger Ulf Boström, bygginspektör vid arbetsmiljöverket.

Polisen har skrivit en anmälan om arbetsmiljöbrott och utreder nu omständigheterna kring händelsen. Därefter kommer arbetsmiljöverket att ta vid och göra sin egen utredning för att komma fram till vem som är ansvarig och om det fanns brister i arbetsmiljön. Slutligen tar åklagaren ställning till om det som inträffat kan rubriceras som ett arbetsmiljöbrott.

Ahlsells kommer också att göra en egen utredning av olyckan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Olycka: störtade ner 20 meter

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig