info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ökat missnöje med regeringen

Endast femton procent av Byggnads medlemmar är nöjda med regeringen. De är främst missnöjda med bostadspolitiken. Det visar Byggnads medlemsenkät för hösten 2003.

Byggnadsarbetarna blir allt mer missnöjda med regeringens politik. Från hösten 2002 till hösten 2003 har andelen som är nöjda med regeringens politik nästan halverats. Från 27 till 15 procent.
– En orsak till raset kan vara att regeringen inte gjort något åt problemet med icke seriös arbetskraft från Östeuropa, säger Anders Bäckström, chef på Byggnads utredningsenhet.
Störst är missnöjet med bostadspolitiken och pensionärernas villkor. Men förtroendet för regeringen är lågt i flera frågor. 13 procent är nöjda med arbetsmarknadspolitiken och 18 med den ekonomiska politiken. För ett år sedan var 24 procent nöjda med arbetsmarknadspolitiken och 32 med den ekonomiska politiken.

När det gäller hälsan visar enkäten att 26 procent av medlemmarna varit sjukskrivna under det senaste året på grund av orsaker på jobbet. 8 procent har varit sjukskrivna mer än en månad. De som bor i storstadslänen var sjukskrivna oftare än personer i övriga delar av landet.
Inställningen till det egen facket är fortsatt kritisk. 41 procent är nöjda med verksamheten som helhet. Det är 2 procent fler jämfört med hösten 2002. Minst andel nöjda, 32 procent, är medlemmarna med förbundets förhandlingar om löner. Mest nöjda, 85 procent, är de med tidningen Byggnadsarbetaren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ökat missnöje med regeringen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig