info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nytt glasavtal klart

Fackförbundet Byggnads och arbetsgivarorganisationen Glasbranschföreningen har kommit överens om ett nytt glasavtal. Avtalet är på 6,5 procent fördelat på tre år.

Det nya glasavtalet följer industrins norm och fastställt till 6,5 procent under en treårsperiod.
– Det känns bra att vi nu har nått en överenskommelse om ett nytt glasmästeriavtal som är treårigt, Avtalet ger bra villkor för våra medlemmar och vår förhandlingsdelegation har gjort ett bra jobb. Jag vill särskilt lyfta fram den extra pensionsavsättningen på 0,7%, säger avtalssekreterare Torbjörn Hagelin i ett pressmeddelande.

Saknar lösningar

Arbetsgivarna Glasbranschföreningen är nöjd med att glasmästeriavtalet följer industrins märke, men saknar lösningar bland annat när det gäller flexiblare arbetstider.
– Våra företag behöver kollektivavtal som kan anpassas efter de nya behov som uppstår. Därför behöver branschen bland annat bättre möjligheter till flexibla arbetstider och anställningsformer, något som vi hade hoppats nå samförstånd kring i årets förhandlingar, säger förhandlingschef Ingrid Clementson i ett uttalande på Glasbranschföreningens webbplats.
Avtalsperioden omfattar perioden den 1 maj 2017 till och med den 30 april 2020 och berör 550 företag med drygt 3 000 anställda. I fredags slöts även vvs-avtal och plåt-och ventilationsavtal mellan parterna. Byggavtalet blev klart den 4 maj.

Läs mer
: Nytt VVS-avtal
Läs mer: Nytt plåt- och ventilationsavtal

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nytt glasavtal klart

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig