info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nybyggd bro rasade över motorväg: "En nationell tragedi"

En helt ny gångbro i Miami, USA, har kollapsat. Den 950 ton tunga konstruktionen kom på plats i lördags och rasade bara några dagar senare. Minst fyra personer omkom.

Gångbron skulle binda ihop Florida International University i Miami med närliggande staden Sweetwater och var planerad att öppna i början av nästa år.
I lördags lyfte byggarbetarna upp huvudkonstruktionen, roterade bron i 90 grader och placerade den i dess påtänkta position. Men på torsdagen rasade bron samman – rakt över den sjufiliga motorvägen under och alla bilar som färdades där just då.

Minst fyra personer har omkommit och tio personer vårdas på sjukhus.
– Detta är en nationell tragedi, säger Sweetwaters borgmästare Orlando Lopez till USA Today.

Gångbron var byggd för att hålla för kategori 5-orkaner, enligt CBS News. Det är den allvarligaste typen av stormvindar.

Se en film från broraset här

De största bolagen i bygget, Munilla Construction Management och Figg Bridge Group, har båda varit i blåsväder tidigare. 2012 rasade en annan bro ihop för Figg. Olyckan ägde rum under arbetets gång och det var ren tur att ingen blev skadad den gången, uppger CBS. Munilla byggde en provisorisk bro under ett arbete på en flygplats och även den föll ihop, just när en av byggarbetarna gick på bron, skriver Miami New Times.

På sin hemsida uttrycker Munilla Construction Management sitt deltagande för offren och skriver att en utredning ska påbörjas.
Kristian Borg

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nybyggd bro rasade över motorväg: "En nationell tragedi"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig