info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Festool 940 x 260 V20-21

Ny formel för hållbar kniv – och coola bågar

Häftiga skyddsglasögon som får dig att äga valvet, datorplattan som klarar stötar – och kniven som passar perfekt för gipsning. Kolla in de senaste nyheterna för verktyg och andra byggprylar.

TRALLSKRUV Impreg X4, Gunnebo Fastening
Den som vill få fint får lida pin eller hur det nu var. Hur som – det kostar på att dra i alla skruv till en altan värdig en byggnadsarbetare. Ett jobb ingen vill göra för ofta. Därför lanserar nu Gunnebo trallskruven Impreg X4. Trallskruv utsätts för påfrestningar året om. Det handlar om väder och vind, men även om impregneringsvätskor från trallvirket, vilket leder till att skruvar rostar. Men enligt företaget har de ny fått fram en skruv som har ett bättre skydd. Impreg X4 har fyra lager av skydd där varje skikt har en egen unik funktion.

UNIVERSALKNIVAR Hultafors
Här är ett gäng nya universalknivar där alla har en ergonomisk form med ett hölje av zink eller aluminium för att minimera vikten.
Hultafors släpper även sex nya blad till knivarna. Bland annat
”Prestandabladet” för extra lång livslängd. Bladet är utmärkt för gipsning. ”Edge” är ett blad med extra skärpa, men det blad som möjligen är mest intressant är ”Stamina”. Bladet är tillverkat av en hemlig bi-metallisk sammansättning och enligt till-
verkaren spelar bladet i ”en egen division” när det gäller skärpa och hållbarhet.

SKYDDSGLASÖGON Zekler
Förra året släpptes skyddsglasögonen Zekler 36. Nu kommer en limited edition-version. Det handlar om sex olika modeller som samtliga har samma låga vikt – 16 gram – som originalet. Du kan välja mellan ”Carbon”, en svart/grå modell med flätad yta,
”Tortoise” med sköldpaddsmönster eller ”Steel” som är grå med blank yta. Vill du sticka ut och glassa ordentligt på valvet kanske du ska satsa på något färgglatt enfärgat – ”Orange”, ”Yellow” eller ”White”.

DATORPLATTA Toughpad FZ-Q2, Panasonic
En kombinerad datorplatta och bärbar dator. Maskinen är Panasonics första semi-ruggade 2-i-1 datorplatta. Den har en 12,5 tum stor skärm och enheten är utrustad med ett brett utbud av ingångar. Det nya arbetsverktyget är utformat för att användas i tuffa miljöer som kräver rörlighet och flexibilitet. Därav bolagets egna omdöme om hur Toughpad FZ-Q2 kan användas – ”när som helst, var som helst”.

DAMMSUGARE NT, Kärcher
Kärcher lanserar nu en ny generation av våt- och torrdammsugare. Det handlar om modellerna NT 30/1, 40/1 och 50/1 som samtliga har utrustats med en uppdaterad version av det automatiska filterrengöringssystemet Tact. Det innebär bland annat en hög konstant sugeffekt även vid stora mängder finfördelat damm. Hur ofta filtret ska rengöras kan du anpassa efter dina egna behov.
I övrigt har dammsugarna stora fästen på golvmunstycket som gör det lätt att byta mellan olika funktioner, stora metallhjul som gör att det rullar lätt och en stötfångare som skyddar dammsugaren mot det hårda livet på bygget.

Annons
Aerfast 250×600 V21-22
info

Byggnadsarbetaren.se använder cookies för att optimera upplevelsen för dig som besökare. Läs mer