info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nu slås Byggnads avdelningar ihop

Från årsskiftet 2011/2012 ska Byggnads vara omorganiserat från 24 avdelningar till elva storregioner. Men redan från det nu kommande årsskiftet kommer tre regioner vara på plats.

Byggnadsarbetaren skrev i senaste numret att avdelningarna Sydost, Kalmar och Jönköping slås samman till regionen Småland-Blekinge redan nu. Men även avdelningarna Piteå-Skellefteå, Norrbotten och Umeå formar om sig till regioner från början av 2011.
Piteå-Skellefteå delas så att Piteå bildar region Norrbotten tillsammans med den nuvarande Norrbottensavdelningen medan Skellefteå bildar region Västerbotten tillsammans med Umeåavdelningen.

Kontoren blir kvar

Piteå-Skellefteåavdelningens kassör Henry Larsson säger att förändringarna inte kommer påverka medlemmarna nämnvärt. Kontoren kommer ligga kvar där de ligger i dag, men ombudsmännen kommer få jobba över nya områden. Vem som blir ordförande i de nya regionerna vill han inte avslöja, det är inte formellt klart än.

Var motståndare

Faktum är att just Piteå-Skellefteå var motståndare mot omorganiseringen vid kongressen i somras. Byggnadsarbetaren följde avdelningens kongressombud Mikael Öhlund som sa till tidningen att den nya organisationen skulle drabba avdelningen hårt.
– Vi har flera små sektioner med knappt hundra medlemmar. Men relativt många kommer på mötena. När vi gått samman till större enheter förr och avstånden ökat har vi alltid tappat folk, förklarade han.

Snabba av erfarenhet

Att avdelningen nu är tidigt ute med att faktiskt genomföra de förändringar som man inte lyckade stoppa förklarar Henry Larsson just med att avdelningarna har tidigare erfarenheter av sammanslagningar. Det är bara fem år sedan Piteå och Skellefteå gick samman i en avdelning, så man hade erfarenhet att luta sig emot när beslutet väl var taget.
Syftet med omorganisationen är att spara pengar.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nu slås Byggnads avdelningar ihop

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig