info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nordiska Golv svarar på kritiken

Byggnads har stämt Nordiska Golv för att de anser att tre anställda fick för lite i lön. Kravet är 186 001 kronor. Något som Nordiska Golv inte håller med om.

Vd:n på Nordiska Golv – Christian Erdal – har bara ett enda uttalande som han vill göra i detta läge.

”Nordiska Golv och Byggettan har inte lyckats komma fram till en lösning när det gäller Byggnads medlemmar i Uppland och kommer därför att behöva gå vidare med det i en stämningsansökan”, skriver Christian Erdal i ett mejl.

Enligt Byggnads stämning till Arbetsdomstolen (AD) var bland annat två av de anställda berättigade till traktamente. Bolaget ordnade då en bostad i Eskilstuna där bygget pågick och gjorde sedan avdrag från traktamentet. Men lägenheten höll inte den standard på boende som parterna på arbetsmarknaden enligt Byggnads kommit överens om. Därmed anser facket att företaget inte hade rätt att göra avdrag från traktamentet. Stämningen innehåller också tvister angående utbetalning av semesterersättning, att arbetarna inte fått betalt för rätt antal timmar och att de inte fått någon ersättning för arbetstidsförkortning.

Totalt yrkar Byggnads att bolaget ska betala 186 001 kronor till de tre byggnadsarbetarna.
Byggnads vill också att Nordiska Golv betalar 60 000 kronor i allmänt skadestånd till facket för kollektivavtalsbrott samt 40 000 för att bolaget inte ville förhandla när Byggnads kallade till lokal förhandling.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nordiska Golv svarar på kritiken

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig