info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nekar till brott efter raset

Härnösand/Samtliga åtalade och de inblandade företagen nekar till brott. Det står klart under rättegången efter formraset vid Älandsfjärden där två byggnadsarbetare dödades och tre skadades.

Rättegången pågår just nu i Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. Rätten ska ta ställning till ansvarsfrågan efter formraset där byggnadsarbetarna Ingemar Wiklander, 52 år och Jyrki Pietarila, 35 år dödades. Då knektar till gjutformen på en järnvägsbro inte tålde belastningen började raset som hände den 21 maj 2008.

Stor förundersökning.

En förundersökning på cirka 700 sidor ligger till grund för åtalet, där kammaråklagare Christer B Jarlås åtalat två chefer på Skanska och ansvariga personer inom Örnsköldsviks takstolstillverkning AB, som tillverkat knektarna och Construction Software Center Europe som gjort beräkningar till dessa. Han begär också företagsbot av samtliga inblandade företag.
-Ytterst handlar det om att folk avlidit och skadats, säger Christer B Jarlås. Samtliga företag och åtalade nekar till brott och menar att de har handlat på ett korrekt sätt.
– Skanska lägger ansvaret på konstruktörer och tillverkare och konstruktörer och tillverkare vill lägga det på Skanska, säger Christer B Jarlås.
.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nekar till brott efter raset

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig