info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC säljer bolag med 280 anställda

Ett av NCC:s dotterbolag är en av Sveriges största aktörer inom byggställningar. Nu säljs företaget.

Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure. Foto: Mostphotos/NCC

Det är Bergnäset Ställningsmontage AB som NCC nu väljer att sälja. Bergnäset är ett helägt dotterbolag till NCC och en av Sveriges största aktörer inom byggnadsställningar med kunder inom industri-, energi- och byggsektorn.

Företaget har funnits i mer än 30 år, arbetar från Kiruna i norr till Oxelösund i söder och har cirka 280 medarbetare.

Läs också Skrytet om byggjobben: ”Familjen har nog hört det tusentals gånger …”

Att NCC nu väljer att sälja beror på att Bergnäset får ”en bra möjlighet att utvecklas ytterligare”, enligt ett pressmeddelande. Den nya ägaren blir nu Remondis Maintenance & Services Sweden som också äger ställningsbolaget Xervon.

Nu tar vi ett nytt kliv

‒ NCC har gjort Bergnäset till en konkurrenskraftig aktör. Men deras serviceverksamhet skiljer sig från vår projektstyrda kärnaffär och verksamheten har få synergier med andra delar av NCC, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Affären förväntas bli helt klar under hösten. Remondis övertar förutom själva verksamheten även medarbetare och pågående kontrakt.

− Nu tar vi ett nytt kliv i utvecklingen av Bergnäset genom att få en ny ägare. Jag ser framemot att tillsammans med nya ägaren och nuvarande kollegor fortsätta att utveckla verksamheten för att leverera högkvalitativa tjänster till våra kunder, säger Henrik Löfgren, vd för Bergnäset, i ett pressmeddelande.

Läs också NCC backar om slukhål: Vårt fel

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC säljer bolag med 280 anställda

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig