info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC erkände brister i rätten

I mars 2007 omkom byggnadsarbetaren Viktor Rönnberg på en byggarbetsplats i Holmsund. I går startade rättegången och NCC erkände omedelbart vållande till annans död.

20-årige Viktor Rönnberg omkom när han blev klämd mellan två tio ton tunga betongfundament vid ett kajbygge i Holmsund utanför Umeå. I en rapport efter olyckan rapporterade Arbetsmiljöverket och polisen om fem allvarliga säkerhetsbrister vid bygget.
Och redan under den första av tre planerade rättegångsdagar erkände alltså NCC. Det skriver tidningen Västerbottens-Kuriren. NCC höll med om att de inte nått upp till de krav som finns i arbetsmiljölagen. De accepterade även att betala en företagsbot och skadestånd till de fem anhöriga på 25 000 kronor var.
Pappan till den omkomne byggnadsarbetaren säger till Västerbottens-Kuriren att han är kritisk till att NCC inte erkänner samtliga brister som finns med i åtalet. Han är även besviken på skadeståndets storlek. Rättegången kommer nu att avbrytas redan idag då NCC medgivit bristerna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC erkände brister i rätten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig