info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Musinvasion i taket  – anklagas för byggmiss

Mössen tog över taket och deras avföring gjorde huset obeboeligt. Frågan är: Vems fel var det?

Taket var svårt skadat av möss. Foto: Privat/Mostphotos

En privatperson anlitade ett byggföretag för att uppföra ett mindre bostadshus på gården. I en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden berättar kvinnan som beställde huset att det kort efter att bygget var klart ”rann och droppade brunt vatten längs med väggarna”.

Den bruna vätskan började sedan droppa från innertaket, ner på golvet inne i huset. Vätskan visade sig vara kondensvatten med kraftiga inslag av musspillning. En mängd gnagare hade tagit sig in i taket och gjort det till sin bostad.

Till slut blev lukten av musspillning så påträngande att det inte gick att vistas i stugan. Kvinnan anser i sin anmälan att företaget inte byggt på rätt sätt för att stoppa mössen.

Byggföretagaren själv är medveten om problemen mössen och berättar att han vid en inspektion av byggnaden såg tydliga spår av brun spillning i och från innertak och längs med väggarna. Han anser dock att han gjort vad han kunnat för att stoppa angreppen, bland annat monterat skyddande metallnät. Han anser att det hela inte har kunnat stoppas, att det handlar om ”ett långvarigt, massivt angrepp av möss”.

Allmänna reklamationsnämnden går på byggföretagarens linje. Man anser inte att kvinnan har kunnat bevisa att bygget var felaktigt utfört.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Musinvasion i taket  – anklagas för byggmiss

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig