info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Miljonsmäll för Serneke – betalade inte entreprenör

Samtidigt som vd:n utreds för att ha haussat aktien, kommer en annan smäll mot storbolaget Serneke. I en ny dom tvingas man betala 3,3 miljoner till en entreprenör.

Ola Serneke är i blåsväder. Nu döms också hans företag att betala 3,3 miljoner till en entreprenör. Foto: Serneke/Mostphotos

Sernekes vd och huvudägare Ola Serneke misstänks för att under tre år, via ett anonymt konto, ha haussat sitt företag på aktiespararforumet Placera. Göteborgs Posten avslöjade nyheten och enligt uppgifter till Svenska Dagbladet utreder nu Ekobrottsmyndigheten inläggen.

Utöver detta problem kom nyligen en dom där Serneke tvingas betala flera miljoner kronor till en entreprenör.

Det hela gäller en tvist om ett arbete under 2016. Svenska Bostäder anlitade Serneke som totalentreprenör för att bygga två flerfamiljshus i Hässelby i  Stockholm. Serneke anlitade i sin tur Bäckström Anläggning för att utföra markarbetena.

Problemet var bara att kommunen inte meddelade bygglov och startbesked i förväntad tid. Det uppstod därför en inledande försening. Serneke ansåg sedan att markarbetena blev orimligt försenade. Man hävde entreprenaden på grund av Bäckströms dröjsmål. Serneke krävde sedan Bäckström på 7,7 miljoner kronor för kostnader på grund av förseningen.

Bäckström ansåg däremot att man inte kunde skyllas för förseningen och krävde betalt för sitt arbete och för olika tilläggskostnader

Tingsrätten, och nu hovrätten, går på Bäckströms linje. Byggjätten Serneke går därmed miste om pengar för förseningen och tvingas istället betala 3,3 miljoner till entreprenören.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Miljonsmäll för Serneke – betalade inte entreprenör

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig