info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Maskinföraren Lucas arbete följs av miljoner: ”Jag är chockad”

Lucas Magnusson från Sunne älskar att köra maskin och att filma jobbet. De korta klippen lägger han upp på sociala medier. På ett där han snyggar till en vägkant har han 7,2 miljoner visningar. Hur kan det komma sig?

Lucas Magnusson gör succé på nätet. Över 11 miljoner hat tittat på olika klipp när han rattar sin hjullastare. Foto: Privat

Lucas Magnusson, 22 år, har trots sin ringa ålder redan kört entreprenadmaskiner i flera år.

– Jag hoppade av gymnasiet då jag kände att skolan inte var något för mig. Jag slutade pistmaskinsutbildningen i Åre efter en termin. Sedan dess har jag i princip arbetat hela tiden. Just grävmaskin började jag köra på heltid för typ fyra år sedan, berättar Lucas och fortsätter:

– Jag har alltid tyckt att det varit roligt att köra maskiner och ta lite snygga kort. Sedan är jag även intresserad av att göra lite extra finish på mina bilar och maskiner. Hjulgrävaren försöker jag tvätta varje vecka. Jag gillar att det är rent och snyggt runt omkring mig. 
@lucasmagnuzzon #fyp #heavyequipment #volvo #digger #foryou #diggeroperator ♬ Miracle  (Withard & Quickdrop Remix Edit) – Marc Korn & Jaycee Madoxx

Hur började det här med att lägga ut klipp?

– Det var egentligen på Snapchat där jag la ut klipp på typ tio sekunder. Mest för att visa mina kompisar. Men så var det väldigt många andra som hörde av sig och ville att jag skulle lägga ut oftare. De ville se längre klipp när jag kör grävmaskinen.

Lucas lärde sig tekniken med att filma och klippa av andra på nätet. Nu är han aktiv på flera plattformar. Och det var ett klipp på TikTok där det slog till ordentligt för ett tag sedan. Ett klipp som nu har 7,2 miljoner visningar. Något som Nya Wermlands-Tidningen var först med att skriva om.

– Jag satt hemma hos några kompisar, vi skulle grilla lite, och då gjorde jag en video från den dagen då jag dikade. Och så tänkte jag att jag lägger väl ut den och sedan la jag bort telefonen. När jag vaknade morgonen därpå så hade jag plötsligt 1 miljon visningar. Och sedan dess har det tickat på i flera veckor. Det var jättekul, men samtidigt en chock att det blev så här.

Totalt på samtliga klipp är Lucas uppe i 11 miljoner visningar.

Vad tror du att det är som lockar till tittning?

– Jag tror att många tycker att det är tillfredställande att se på hur snyggt det blir. Många säger också att det ser så enkelt ut och några menar att det är som konst när någon kör grävmaskin.

Maskinföraren Lucas Magnusson älskar att pyssla om sin hjullastare, en Volvo EWR 170.

Vad får du för reaktioner?

– Många om själva grävandet, men även om att jag hoppade av skolan. Det var en del i början som var lite negativa till att jag slutade. De undrade om det skulle bli något av mig när jag hoppade av, men för mig har det fungerat bra. Har man ett jobb som man trivs med så är det inga problem, men det handlar om att ha den rätta viljan.  Sedan är det såklart viktigt med utbildning och jag skulle inte rekommendera någon att sluta.

Vad tänker du framöver, vad tänker du jobba med. Maskinförare eller influencer?

– Maskiner. Jag tycker det är så kul att köra och fixa med dom. Hålla dem snygga och så. Maskiner är ändå roligast.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Maskinföraren Lucas arbete följs av miljoner: ”Jag är chockad”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig