info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Manifestation mot kriminella byggföretag

Onsdagen den 25 maj sker en manifestation i Stockholm mot de kriminella byggföretagen som härjar i branschen. En av initiativtagarna är Stefan Slottensjö, snickare och förtroendevald på Skanska. Han vill flytta frågan från byggbodarna ut till middagsborden.

Stefan Slottensjö är snickare och förtroendevald på Skanska. Han är med och planerar en manifestation på Mynttorget i Stockholm. Foto: Privat/Mostphoto

Fler arbetsplatskontroller och att skattemedel inte går ner i fickorna på kriminella företag. Det är några av kraven som ställs i samband med den planerade manifestationen senare i maj. Det är en nödvändighet med tanke på situationen i branschen, anser Stefan Slottensjö.

Under de senaste 15 åren har jag dryftat de här frågorna nästan varje dag. Men det går inte åt det bättre hållet, utan det sker gradvis en försämring, säger Stefan Slottensjö.

Trots att många idag känner till hur det ser ut, sker det ändå inte tillräckligt många förändringar. Ett problem är att parterna inte kan lita på varandra, menar han.

Byggföretagen måste börja mena allvar med vad de säger, det tycker jag absolut inte att de har gjort. De fortsätter att tjäna mycket pengar på det här, säger Stefan Slottensjö.

De politiska förändringar som kommit till, är inte tillräckliga, anser han. Frågan behöver lyftas så att fler engagerar sig i den, även utanför byggbranschen. Att det blir något man pratar om hemma vid matbordet.

Vi är inte ensamma om de här problemen. Även städ, transport och bilverkstäder är drabbade och har varit det länge, säger han.

Manifestationen sker på Mynttorget klockan 14.30. Byggnads Stockholm-Gotlands medlemskretsar är initiativtagare till manifestationen. Målarettan, El-ettan och Seko Stockholm sluter upp som medarrangörer.

Mette Carlbom, reporter
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Manifestation mot kriminella byggföretag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig