info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnads v19 980×240 v19

Man med gasmask bröt sig in på bygge

En narkotikapåverkad man i 40-års åldern, iklädd gasmask, bröt sig in på ett bygge och stal byggmaterial. Mannen bar också kniv och sitter nu anhållen av polisen.

En 40-årig man stal byggmaterial på en byggarbetsplats utanför Vara i fredags. Bygget på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Mostphotos

Det var i fredags morse, klockan 6.30, som en gasmaskbärande man i 40-års åldern bröt sig in på ett bygge i närheten av en skola i Vara, uppger Skaraborgs Läns Tidning. När mannen var inne på bygget fyllde han en skottkärra med byggmaterial och lämnade sedan platsen. Strax därefter kunde polisen gripa honom i närheten av bygget.

När mannen greps upptäcktes det att mannen bar kniv och att han var narkotikapåverkad. Mannen anhölls efter förhör med polisen.
– Han är fortfarande anhållen och det blir sannolikt en häktningsförhandling. Han är känd av polisen sedan tidigare, säger Per Larsson, stationsbefäl på Lidköpingspolisen till Byggnadsarbetaren.

Mannen är misstänkt för stöld genom inbrott, skadegörelse, brott mot knivlagen och narkotikabrott för eget bruk. En del av stöldgodset återfanns vid gripandet och har lämnats tillbaka, uppger Skaraborgs Läns Tidning.

Varför han var maskerad med gasmask är oklart.

Annons
Brandskyddsföreningen 250×600 v19

Du läser: Man med gasmask bröt sig in på bygge