info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Brandskyddsföreningen 980×240 V34

Lysande ... eller inte: "Inga barn fick basta"

Jonas Malm fick ett gott skratt på fjällsemestern. Men byggmissen gjorde honom också orolig.

Jonas Malm var på fjällsemester i Hassela med vänner. När sällskapet kom fram till skidstugan kände den utbildade elektrikern, som jobbar med larm inom säkerhetsbranschen, igen lampan som satt ovanför ytterdörren.

– Jag har exakt samma lampor hemma, fast svarta, säger Jonas.

Läs också Snickaren Jimmy: "Vi höll på att skratta ihjäl oss"

Men dina sitter inte som på bilden?

– Nej, de sitter åt rätt håll, säger han.

Den uppochnedvända lampan fick Jonas att först sucka tungt, sedan brista ut i ett stort skratt.

– Som utbildad elektriker ser man sådant här direkt. De som var med mig kanske inte riktigt förstod hur roligt jag tyckte att det var.

Men den felinstallerade lampan fick inte bara Jonas att garva, utan också att bli orolig för övriga elinstallationer. Särskilt eftersom stugan verkade vara ett hastverk.

– Det var mycket som var konstigt eller snett och vint. Jag tror att det var mycket stress när huset byggdes. Man satte ihop det fel på många sätt och hade inte hunnit åtgärda det.

Jonas oro för fler elproblem besannades snabbt.

– När vi bastade och lagade mat samtidigt gick säkringen i hela huset.

Du var inte rädd att något skulle hända med elen?

– Jo, det var jag. Särskilt eftersom vi hade fyra barn med oss. Inget barn fick basta. Vi tog det säkra före det osäkra.

Vilka andra missar i Byggmissar – klantigast i Byggsverige tycker du är roligast?

– När folk har gjort konstiga listningar. Jag skulle aldrig någonsin kunna lämna något så som man ser på vissa bilder. Sedan kommer ju kommentaren ”det fixar målaren” hela tiden. Det är alltid lika roligt och nu börjar det spåra ur.

Har ditt bidrag chans på titeln som årets roligaste bild på en byggmiss?

– Nej, det tror jag inte. Det finns bättre material. Det finns en liten chans, men de där listerna (Jimmy Bjellders bidrag) är ju kul. Man kan se det framför sig. Någon gör missen och tänker: ”Nja, men, jag känner mig nöjd”.

Den uppochnedvända lampan är en av 24 kandidater till titeln ”Årets byggmiss 2018”, där fina priser väntar vinnaren. Bidragen är hämtade från den populära Facebooksajten Byggmissar – klantigast i Byggsverige, med över 16 000 medlemmar och mängder av roliga misstag på bygget. Gå med du också och få ett gott garv!

Kolla in priserna här.

arrow_forward Senaste nytt