info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lurad villaägare JO-anmäler polisen

En villaägare i Bromma i Stockholm blev lurad av två norska byggnadsarbetare. Men polisutredningen lades ner och villaägaren har nu JO-anmält polisen.

Byggnadsarbetaren skrev om bedrägeriet i nr 12 förra året. Två norska män, som åker runt i villaområden, och uppger att de kommer från ett svenskt företag. De anlitar sedan polacker för att utföra arbetet, men försvinner sedan spårlöst. Villaägaren i Bromma hade anlitat byggnadsarbetarna för att göra renoveringar på sin fastighet; bland annat lägga ny undertakspapp och viss fasadrenovering. Efter några veckors arbete ville de ha förskottsinbetalning. Villaägaren betalde dem 470 000 kronor, eftersom han litade på dem. Men männen kom aldrig tillbaka. Företaget, som de hade sagt att de arbetar för, gick i konkurs under våren 2005. Enligt lokaltidningen Mitt i Västerort polisanmälde villaägaren bedrägeriet i juli förra året. I början av december fick Brommabon beskedet att utredningen var nerlagd. Han känner sig kränkt och har nu JO-anmält Västerortspolisen.
Enligt Västerortspolisen har fallet lagts ner, eftersom det är svårt att bevisa att det verkligen rör sig om bedrägeri. Byggarbetarna hade slutfört vissa arbeten och pengarna kan ses som betalning för dessa.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lurad villaägare JO-anmäler polisen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig