info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

LO ställer krav för senare pension

LO kommer inte att acceptera att pensionsåldrarna höjs förrän det finns tydliga bevis för att arbetsmiljön blir bättre för löntagare i krävande arbetsmiljöer.

Särskilt i branscher med stora skaderisker måste kraven på en bättre arbetsmiljö skärpas, enligt LO. Ett av kraven för att godkänna att pensionsåldrarna höjs, är att politikerna sätter press på arbetsgivarna för att få fram förbättringar.
Torbjörn Johansson, avtalssekreterare på LO, säger att man även vill se en bättre arbetsskadeförsäkring och sjukförsäkring, innan pensionsåldrarna höjs.
– Vi är ruskigt medvetna om att många av våra medlemmar inte kan jobba till 65. Detta måste förändras, så du orkar fram till den nya pensionsåldern. Vi måste se till att folk blir friskare i sitt arbetsliv, säger han.
Hur kommer LO att agera om inte politikerna lyckas förbättra arbetsmiljö och sjukersättning?

– Då kan vi inte stödja en höjning av pensionsåldrarna. Det är själva förutsättningen för att vi ska stödja detta.
Så då kommer LO att vända sig emot förslaget om höjd pensionsålder?

– Ja, vi kan inte medverka i såna fall. Eftersom det är en felaktig politik. Man kan inte besluta så att det slår mot dom som är sjuka, det går inte. Det vet politikerna också.

Vill du läsa mer om pensioner och försäkringar? Gå med i facebookgruppen ”Dina försäkringar på bygget”. Då får du artiklarna direkt i ditt flöde.

LÄS MER:
-Ministern: Man måste kunna gå i förtid

-Forskaren: Hälsan styr när vi går i pension

-Byggnadsarbetarna:”Politikerna måste tänka till”

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: LO ställer krav för senare pension

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig