info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Festool 980×240 v20

Leif-Ivans byggmiss – rev hus: "En chock"

Entreprenören och tv-kändisen Leif-Ivan Karlsson skulle bygga lyxlägenheter. Men han gick för snabbt fram.

Leif-Ivan Karlsson åkte på ett bakslag i Strängnäs. OBS! Bilden till höger är inte från hantverksbyn. Foto: Mostphotos

Leif-Ivan Karlsson, känd från realityserier som ”Karlssons” på TV3, har gjort stora pengar som entreprenör för olika bostadsprojekt.

I Strängnäs hantverksby bygger han lyxiga kontorslägenheter som ska hyras ut till företag. Det ska vara ekgolv och kristallkronor i varje rum. Men det hela verkar ha gått för fort.

Eskilstuna-Kuriren rapporterar att det på en byggnad gjorts fasadändringar och satts dit industriportar utan bygglov och startbesked. En annan byggnad har rivits helt och ytterligare en har rivits delvis utan startbesked. Leif-Ivan Karlssons bolag måste nu betala 255 500 kronor i böter.

– När jag köpte industribyn fanns det rivningslov för hela området. Men precis där hade rivningslovet gått ut och det hade jag missat. Jag rev i tron att jag fortast möjligt skulle göra i ordning området, säger Leif-Ivan Karlsson till tidningen.

Entreprenören är besviken på kommunen.

– Det är fruktansvärt mycket pengar med tanke på att vi har investerat och förädlat området. Det är en skandal, en chock men vi måste finna oss i överheten, säger Leif-Ivan Karlsson.

Annons
Bluebeam 250×600 v20 desktop

Du läser: Leif-Ivans byggmiss – rev hus: "En chock"