info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Laval kräver miljoner i skadestånd

Laval höjer nu sitt skadeståndsanspråk för konflikten i Vaxholm. Företagets juridiska ombud kräver nu närmare 2,8 miljoner från Byggnads och Elektrikerna.

Det var sent under måndagen som Lavals juridiska ombud Anders Elmér och Martin Agell ändrade sitt skadeståndskrav. Från att tidigare ha krävt 600 000 kronor, vill man nu ha 2,8 miljoner från de båda fackförbunden som var på plats i Vaxholm 2004.

I morgon, onsdag, ska parterna ha en muntlig förberedande förhandling i Arbetsdomstolen. Bland annat för att diskutera skadeståndet. Fackförbunden menar att det inte ska betalas ut något skadestånd eftersom blockaden i Vaxholm inte stred mot svensk rätt enligt Arbetsdomstolens tidigare dom. Laval menar däremot att facken ska betala eftersom EG-domstolen tog ställning mot den fackliga blockaden.

Byggnads juridiska ombud Peter Kindblom vill ställa in morgondagens förhandlingar.
– Jag har sökt domstolens ordförande, men inte lyckats nå henne. Får jag inte tag i henne måste vi gå dit imorgon. Men det blir en meningslös förhandling eftersom vi inte hinner konferera. Jag har inte ens hunnit läsa inlagan eftersom den kom in så sent igår kväll.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Laval kräver miljoner i skadestånd

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig