info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lättare anmäla arbetsskada

Det har blivit enklare att anmäla arbetskador och tillbud på jobbet. Det tidigare pappersarbetet har ersatts av en sida i den digitala världen.

Det är de två myndigheterna Arbetsmiljöverket och Försäkringskassan som tillsammans tagit fram den nya webbsidan. Tidigare var arbetsgivare som skulle anmäla arbetsskador ofta tvingade att göra en anmälan till båda myndigheterna. Ett dubbelarbete som nu är borta. Nu räcker det med att en anmälan görs på nätet.
– Det är förenklar kontakterna med myndigheterna och minskar företagens administrativa kostnader, säger Dan Eliasson, generaldirektör på Försäkringskassan.
Förutom att det ska bli enklare att anmäla olyckor och tillbud är ett mål med den nya webbsidan att statistiken ska bli bättre. I dag finns det ett enligt de två myndigheterna ett betydande mörkertal när det gäller arbetsskador och tillbud.
– Vi kommer få en klarare bild av tillståndet för arbetsmiljön i landet. Det är bra för de anställda, för företagen och för vårt samhälle, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör på Arbetsmiljöverket.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lättare anmäla arbetsskada

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig