info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Bluebeam 980×260 v7,8 desktop

Kyltekniker Johnny om kylskåpet: "Det stod och vrålade"

Vaktmästaren tyckte att kylskåpet skramlade och ringde efter hjälp. När kyltekniker Johnny Svensson kom till platsen hittade han snabbt problemet.

Vaktmästaren påstod att han inte rört fläkten. Foto: Privat

Det var när Johnny Svensson åkte ut på ett jobb i Göteborg som han hittade ett kraftig vibrerande kylskåp. När han kom till platsen stod kylskåpet och vrålade.  Vaktmästaren påstod att han inte hade rört något.

När Johnny tog sig en titt på fläkten förstod han snabbt varför det lät. Vaktmästaren hade försökt sig på en minst sagt kreativ lösning med lite metallskrot.

– Det skramlade där bak. Men det är mest bara en rolig grej att han lagt flera timmar på att fixa något som kostar 27 kronor att byta ut, säger Johnny.

Personalen som jobbar där hade lyssnat på oljudet under en lång tid. Fläkten var kass redan innan vaktmästaren försökt fixa den och hade behövt bytas ut för längesen.

Johnny tycker ändå inte att det är konstigt att vaktmästaren försökt ta saken i egna händer.

– Det är vanligt och naturligt att försöka lösa det själv. Sedan är det viktigt att skilja på akutjobb och vanliga jobb. Jag har också gjort fel grejer i nödlägen när det inte gått att få tag på delar. Men då är det viktigt att man åtgärdar det dagen efter.

Problemet var lättlöst. På 40 minuter åkte han och köpte en ny fläkt som han satte dit.

– Han skämdes såklart lite. Ingen säger ju någonsin ”jag försökte lösa det själv, men det gick inte bra. Kan du komma hit?”.

Annons

Du läser: Kyltekniker Johnny om kylskåpet: "Det stod och vrålade"