info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kräver slutlön i Arbetsdomstolen

Då mannen kom tillbaka från semestern fick han veta att det inte fanns mer jobb för honom. Då slutade också lönen att betalas ut. Nu kräver Byggnads uppsägningslön i domstol.

Enligt stämningsansökan till Arbetsdomstolen anställdes mannen 2011. Han arbetade för ett avtalsbundet byggföretag i Stockholmsområdet. Men då han kom tillbaka från en tids semester förra våren möttes han av besked om att verksamheten skulle upphöra samt att det inte fanns något mer arbete åt honom.
I stämningsansökan uppges att mannen hade två månaders uppsägningstid, men att han inte fått lön för den tiden. Byggnads kräver därför företaget på drygt 60 000 kronor, för utebliven lön och semesterersättning.
Byggnads har under våren lämnat flera stämningar till domstolen som gällt just hur anställningar avslutats. I ett fall har Byggnads hävdat att två män avskedades då arbetsgivaren fick veta att de gått med i facket. I ett annat fall har en man med alkoholsjukdom sagts upp till följd av sina problem. Byggnads hävdade i stämningsansökan att företaget varken skött sin rehabiliteringsskyldighet eller sin omplaceringsskyldighet.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kräver slutlön i Arbetsdomstolen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig